O‘ZBEKISTONDA DAVLAT BOSHQARUVI VA ILMIY MEROS: ALISHER AZIZXO‘JAYEV TA’SIRI - Umbarov Madaminbek G’ayratjon o’gli (Ustozlar uchun, 2025)
Alisher Azizxo‘jayev Abbosovich (1953–2012) o‘zbek olimi, yuridik fanlar doktori, professor va siyosiy arbob sifatida O‘zbekiston Respublikasining mustaqillik davrida muhim iz qoldirgan shaxsdir. U o‘zining ilmiy faoliyati, davlat boshqaruvidagi xizmatlari, madaniyat va sport sohasiga qo‘shgan hissasi hamda huquqshunoslik maktabining rivojlanishiga qo‘shgan ulkan yordami bilan tanilgan. Ushbu maqola uning hayoti, faoliyati, merosi va xotirasiga bag‘ishlangan xalqaro konferensiyaga bag‘ishlanadi.