YOSHLARDA BILISH JARAYONLARI RIVOJLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Atavullayeva Maxsuda Axadilloyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Bilish jarayonlarining rivojlanishida nutq og’zaki va yozma nutning mavjud bo’lishi ham kuchli vosita hisoblanadi. Nutqni o’zlashtirishga harakat bu o’smirning muomala, bilish va ijodiy faoliyatga kirishiga ehtiyoj va intilish bo’lib hisoblanadi.