MAKTABLARDA TARIX FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - Bekov Orifjon Sobirmatovich (Ustozlar uchun, 2025)
Maktablarda tarix fanini o‘qitishda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tarix fani o‘quvchilarga o’tgan zamon voqealarini, insoniyat taraqqiyotining asosiy bosqichlarini, madaniyat va jamiyatning shakllanishini o‘rgatadi. Shu boisdan, bu fan nafaqat faktlarni yodlash, balki ularni chuqur anglash, tahlil qilish va tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga yo‘naltirilgan bo‘lishi lozim. Innovatsion texnologiyalar esa bu jarayonda o‘quvchilarning qiziqishini oshirish, bilimlarni samarali va interaktiv tarzda yetkazishda yordam beradi.