O‘QUVCHILARNI IJODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA MUSTAQIL TALIMNING O‘RNI - Islomova Nodira Xushnutovna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini shakllantirish va rivojlantirishda mustaqil ta’limning ahamiyati yoritilgan. Muallif mustaqil ta’lim orqali o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish, yangicha yondashuvlar ishlab chiqish kabi ko‘nikmalarni rivojlantirish imkoniyatlarini tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada o‘quvchilarning o‘z-o‘zini anglash, izlanishga bo‘lgan qiziqishini oshirish hamda bilimni chuqur va mustahkam egallashda mustaqil ta’limning samarali usullari haqida fikr yuritilgan. Tadqiqot natijalari asosida mustaqil ta’limni tashkil etishning samarali yo‘llari va o‘qituvchilarning bu jarayondagi o‘rni xususida amaliy tavsiyalar berilgan.