XOTIRANI RIVOJLANTIRUVCHI MASHG’ULOTLAR - Maxmudova Nazokat Axmedovna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada xotirani rivojlantirish uchun psixologik mashg‘ulotlar va ularning samaradorligi haqida so‘z boradi. Xotira – inson ongining ajralmas qismi bo‘lib, uning turli turlarini rivojlantirish ko‘plab psixologik texnikalar va mashqlar yordamida mumkin. Psixologik mashg‘ulotlar xotira jarayonlarini mustahkamlash, yaxshilash va yangi axborotni samarali saqlashga yordam beradi. Ushbu maqolada xotira mashqlarining turlari, ularning afzalliklari va qo‘llanilishi o‘rganiladi. Shuningdek, psixologik yondoshuvlarning samaradorligi va ular bilan bog‘liq ilmiy tadqiqotlar tahlil qilinadi.