OʻZBEK KOMPOZITORLARINING BOLALAR VA OʻSMIRLAR UCHUN YARATGAN ASARLARI: - Tohirjonova Mavluda Mansurjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oʻzbek kompozitorlarining bolalar va oʻsmirlar uchun yaratgan musiqiy asarlari tahlil qilinadi. Bu asarlarning estetik, tarbiyaviy va milliy g‘oyaviy yoʻnalishlari koʻrib chiqiladi, musiqaning yosh avlod shakllanishidagi oʻrni yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida ushbu musiqiy asarlardan foydalanish metodikasi va bolalarning ijodiy faoliyatiga ta’siri oʻrganiladi.