OʻZBEKISTONDA FOYDALI QAZILMALARI HAQIDA MA’LUMOT TAYYORLASH - Alimardonova Mo‘tabar Xolmo‘minovna; Aliqulova Gulruh Sobirovna (Ustozlar uchun, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasining tabiiy resurslari, xususan, foydali qazilmalari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Foydali qazilmalarning geologik joylashuvi, turlari, iqtisodiy ahamiyati va sanoatga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maqolada yirik konlar va ularning xaritadagi joylashuvi ko‘rsatilgan. Maqola Oʻzbekistonning geosiyosiy mavqei va tabiiy boyliklaridan unumli foydalanish yo‘llariga ham e’tibor qaratadi.O‘zbekiston Respublikasi yer osti boyliklariga nihoyatda boy mamlakatlardan biridir. Uning hududida ko‘plab foydali qazilmalar — rangli va nodir metallar, yoqilg‘i-energetika resurslari, qurilish materiallari, sanoat xomashyolari va boshqa tabiat boyliklari mavjud.