SOVUQQONLI VA ISSIQQONLI UMURTQALILAR TUZILISHI - Turayeva Sabrina Kamoliddin qizi; Daminova Fayoza Abdihakimovna (Ustozlar uchun, 2025)
Tabiatda yashovchi hayvonlar har xil muhit sharoitlariga moslashgan bo‘lib, ularning fiziologik tuzilishida turli farqlar mavjud. Ayniqsa, tanadagi haroratni boshqarish xususiyatiga qarab, hayvonlar sovuqqonli va issiqqonli deb ikki guruhga ajratiladi. Ushbu bo‘linish hayvonlarning yashash muhiti, faoliyat davri va hayotiy jarayonlariga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ushbu ikki guruhga mansub umurtqali hayvonlarning tuzilishi, o‘ziga xosliklari va farqlari yoritib beriladi.