АВТОМОБИЛЛАР БЎЙЛАМА ОРАЛИҒИДА ХАВФСИЗ МАСОФАНИ МОДЕЛЛАШТИРИШ - O’taganov S; Tuxtamishov S.S; Ochilov A.M; Abduraximov L.X; Islamov Sh; Sattivaldiyev B (Ustozlar uchun, 2025)
Замонавий автомобилларда жараёнларни бошқаришни автоматлаштириш давр талабига айланган. Йўлларда йўл-транспорт ходисаларининг олдини олишнинг бир йўли бу, ҳавсиз оралиқ масофани сақлашдан иборат. Шундай экан хайдовчи ва йўловчилврнинг хавсизлигини нутаи назардан оралиқ хавфсиз масофани сақлаш муҳум аҳамият касб этади.