TIL O‘RGANISHDA OG‘ZAKI NUTQNING ROLI: NAZARIY ASOSLAR, METODIK YONDASHUVLAR VA ZAMONAVIY AMALIYOT - Raximberdiyeva Muattarxon Akramjon qizi; Hamidov Nodirbek Zakirovich (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada til o‘rganish jarayonida og‘zaki nutqning o‘rni, uning kommunikativ va pedagogik ahamiyati, rivojlantirish metodlari hamda zamonaviy texnologiyalar asosida qo‘llanilishi chuqur tahlil qilinadi. Til ko‘nikmalari ichida og‘zaki nutq alohida ahamiyatga ega bo‘lib, uning samarali rivojlanishi o‘quvchining tilni faol qo‘llashga o‘tishida muhim omil hisoblanadi. Maqolada og‘zaki nutqni shakllantirishda dialog, bahs-munozara, hikoya qilish va rol o‘ynash kabi metodlar tahlil qilinadi. Bundan tashqari, mobil ilovalar, sun’iy intellekt vositalari va interaktiv platformalarning bu boradagi imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Muammo va to‘siqlarni yengish yo‘llari ham tavsiya qilinadi.