TIL TIZIMINI ANTROPOSENTIK NUQTAI NAZARDAN O’RGANISH - Erkulova FeruzaMelikuziyevna; Fayziyeva Nigora Axmadjonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqotda til tizimini antroposentik nuqtai nazardan o’rganish masalasi ko’rib chiqiladi. Antroposentizm, insonni markaziy figura sifatida qabul qiluvchi falsafiy va ilmiy yondashuv bo’lib, til tizimining rivojlanishi va uning ijtimoiy kontekstdagi rolini tahlil qilishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda tilning inson hayoti, madaniyati va psixologiyasi bilan bog’liqligi, shuningdek, tilning ijtimoiy munosabatlardagi o’rni o’rganiladi.