MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SYUJETLI-ROLLI O‘YINLAR ORQALI EKOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKLLANTIRISH - Jaloliddinova Maftunaxon Mahmudjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda syujetli-rolli o‘yinlar orqali ekologik tushunchalarni shakllantirish jarayoni ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan o‘rganilgan. Tadqiqot davomida ekologik tarbiya va o‘yin texnologiyalarining bolalar tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinib, innovatsion pedagogik yondashuvlar taklif etilgan.