ONG TUSHUNCHASINING FALSAFA, MADANIYAT VA SUN’IY INTELLEKT KESISHGAN NUQTASIDAGI FALSAFIY TAHLILI - Boltayeva Marjona Do’stmurod qizi; Umarova Farida Saidikromovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ong — inson tajribasining asosiy jihati sifatida — falsafa, madaniyat va tez rivojlanayotgan sun’iy intellekt (AI) sohasi doirasida chuqur tadqiqotlar mavzusi bo‘lib kelgan. Ushbu maqola ong tushunchasining ko‘p qirrali tabiati va bu uch yo‘nalishning kesishgan nuqtasi sifatidagi holatini o‘rganadi.