MRT VA MSKT DIAGNOSTIKA APPARATLARIDA DASTURIY TA’MINOTNI O‘RGANISH VA ISHONCHLILIK DARAJASINI OSHIRISH USULLARINI ISHLAB CHIQISH - Hojiqurbonov Dilshodbek; Baxronov Diyorbek (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada MRT (magnit-rezonans tomografiya) va MSKT (multispiral kompyuter tomografiya) tibbiy diagnostika qurilmalarida dasturiy ta’minotni chuqur tahlil qilish, ularning ishlash samaradorligini oshirish, nosozliklarni aniqlash va ishonchlilik darajasini yuqori bosqichga ko‘tarish bo‘yicha muhim ilmiy-amaliy yondashuvlar yoritilgan. Diagnostika qurilmalari ishonchliligi bemorning sog‘lig‘i va hayoti uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lib, ushbu maqola ushbu yo‘nalishda olib borilayotgan texnik, algoritmik va servis faoliyatlarini yoritadi.