OG’IR ATLETIKA SPORT TURIGA IXTISOSLASHGAN SPORTCHI QIZLARNING JISMONIY ISH QOBILIYATINI OSHIRISH USULLARI - Ismailova Muhayyo Shermatovna (Ustozlar uchun, 2025)
Og‘ir atletika sportida ixtisoslashgan sportchi qizlarning jismoniy ish qobiliyatini oshirish masalasi zamonaviy sportshunoslik va jismoniy tarbiya sohasida muhim ahamiyatga ega. Ushbu yo‘nalishda sportchi qizlarning tana tuzilishi, mushaklar tizimi, chidamliligi, tezligi va kuchi kabi ko‘plab omillarni kompleks ravishda rivojlantirish talab etiladi. Jismoniy ish qobiliyatini oshirish uchun maxsus tayyorgarlik dasturlari, trening metodlari va psixologik tayyorgarlik usullari qo‘llaniladi.