O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI PUL TIZIMI VA UNING ELEMENTLARI - Aliqulov Azamat; Abduvaxobov Shaxzod (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini rivojlantirish, uning samaradorligini oshirish hamda uni zamon talablariga moslashtirish yo‘lida amalga oshirilayotgan normativ-huquqiy hujjatlar tahlil qilinadi. Ta’lim sohasi bo‘yicha qonunchilik bazasini takomillashtirish, ayniqsa, oliy ta’lim muassasalarining faoliyatini tartibga soluvchi huquqiy me’yorlarning yangilanishi va ularning amaliyotda qo‘llanilishi katta ahamiyatga ega. Bank ishi yo‘nalishida o‘qiyotgan talaba sifatida ushbu mavzuning dolzarbligi nafaqat mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotida, balki moliya sohasida malakali va raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlash uchun zarur huquqiy asoslarni shakllantirishda ham namoyon bo‘ladi.