BOSHLANG’ICH SINFLARDA INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANIB DARS SAMARADORLIGINI OSHIRISH. - Xidirova Marhabo Roziqovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinflarda interfaol o‘qitish usullaridan foydalanish orqali dars samaradorligini oshirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada interfaol usullarning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, ularni qo‘llash metodlari va natijalari tahlil qilinadi. Adabiyotlar tahlili asosida zamonaviy pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda tajriba-sinov usuli qo‘llanilgan bo‘lib, natijalar interfaol usullarning o‘quvchilarning faolligi va o‘zlashtirish darajasini oshirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatganini tasdiqlaydi. Maqola xulosa va takliflar bilan yakunlanadi.