YENGIL ATLETIKA SPORT TURIGA IXTISOSLASHGAN SPORTCHI QIZLARNING JISMONIY ISH QOBILIYATINI OSHIRISH USULLARI - Sultanova Nodira Qo'ziyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Yengil atletika sport turiga ixtisoslashgan sportchi qizlarning jismoniy ish qobiliyatini oshirish masalasi zamonaviy sport nazariyasi va amaliyotining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Bu jarayon sportchining umumiy jismoniy tayyorgarligini, texnik mahoratini, psixologik barqarorligini va sog‘lom turmush tarzini ta’minlash orqali amalga oshiriladi. Jismoniy ish qobiliyatining oshirilishi nafaqat sportchining musobaqalarda yuqori natijalarga erishishini ta’minlaydi, balki uning sog‘lig‘ini mustahkamlash va uzoq muddatli faoliyatini davom ettirishga ham xizmat qiladi. Ushbu maqolada yengil atletika sport turiga ixtisoslashgan sportchi qizlarning jismoniy ish qobiliyatini oshirish usullari haqida ma’lumotlar berilgan.