DASTURIY TA’MINOT ISHLAB CHIQISH VA TESTLASH BO‘YICHA STANDARTLAR TAHLILI - Azizov Dilshodbek; Suyarov Akram (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada dasturiy ta’minotni ishlab chiqish va testlash jarayonlarida qo‘llaniladigan xalqaro standartlar haqida umumiy ma’lumotlar berilgan. Standartlar loyihalash, ishlab chiqish, sifat nazorati va testlash jarayonlarini yanada samarali tashkil qilishda muhim o‘rin tutadi. Ularning vazifasi dasturiy mahsulotlar sifatini oshirish, xatoliklarni kamaytirish va ishlab chiqish vaqtini optimallashtirishdan iborat.