MARKAZIY OSIYO DAVLATLARIDA MASOFAVIY TAʼLIM SHAHRISABZ DAVLAT PEDAGOGIKA INSTITUTI TALABALARI - Pirnazarova Gulhayo; Tohirova Mohira; Tursunova Ozoda; Sattarova Dilafroʻz (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo davlatlarida masofaviy taʼlim tizimining rivojlanish holati, qoʻllanilayotgan platformalar, mavjud imkoniyatlar va uchrayotgan muammolar tahlil qilingan. Xususan, O‘zbekiston, Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Tojikiston va Turkmanistonda masofaviy taʼlimning joriy etilishi, texnologik yechimlar va infratuzilma darajasi o‘rganilgan. Muallif masofaviy taʼlimning ijobiy tomonlari bilan birga, dolzarb muammolarini ham ko‘rsatib, kelajakda tizimni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beradi