ДИФФЕРЕНЦИАЛ ПСИХОМЕТРИКА: ЭКСПЕРИМЕНТАЛ ТАДҚИҚОТ ВА ДИАГНОСТИК УСУЛЛАР - Хикматова Мадина Исматиллаевна; Aкбаралиева Aсилахон Тажиддиновна; Мансурова Муножат Исматиллаевна (Ustozlar uchun, 2025)
Ушбу мақолада дифференциал психометрия атамаси шунингдек фанга киритилиши, бу соҳасида экспериментал тадқиқот ва диагностик усуллар кўриб чиқилади. Психометрик масаласини, хамда психик хусусиятларни ўлчашда индивидуал фарқларни аниқлаш, учун замонавий усуллар таҳлил қилинади ва уларнинг аҳамияти ёритилади. Шу билан бирга, амалиётда қўллаш имкониятлари ва келгусидаги ривожланиш йўналишлари ҳақида ҳам фикр юритилади.