ONA TILINING JAMIYATDAGI ROLI - Ravshanova Sevara Jahongir qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ona tilining kelib chiqish tarixi va ona tilining jamiyatdagi roli haqida ma’lumot beriladi. Ona tilining jamiyatdagi sotsial maqomi va sotsial roli hozirgi kunda qay darajada ahamiyatga egaligi, sotsial maqom va sotsial rol o‘zi nima ekanligi, hozirgi kunda biz ona tilimizdan qay darajada foydalanyapmiz, avval biz qay darajada foydalanganmiz, uning mavqeyi qay darajada ekanligi haqida ma’lumotlar beriladi.