O‘QUVCHILARNING OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH USULLAR - Sanaqulova Mohiniso Toyirjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning og‘zaki nutq ko‘nikmasini rivojlantirishning zamonaviy va samarali usullari haqida so‘z yuritiladi. Nutqning o‘quv jarayonidagi o‘rni, og‘zaki ifoda qilishda uchraydigan muammolar va ularni yengish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, dialog, munozara, rolli o‘yinlar, hikoya qilish kabi faol o‘qitish metodlari yordamida o‘quvchilarda muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari yoritilgan. Maqola pedagoglar, metodistlar hamda til o‘rgatish bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.