TIL OʻQITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Istamova Ozoda Gʻulomjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola bugungi kunda global miqyosda dolzarb ahamiyat kasb etayotgan til oʻqitish jarayonida raqamli texnologiyalarning oʻrnini va ahamiyatini tahlil qiladi. Raqamli asrning taʼlim sohasiga joriy etilishi bilan anʼanaviy til oʻqitish metodlari sezilarli oʻzgarishlarga yuzmoqda. Maqolada raqamli platformalar, mobil ilovalar, interaktiv dasturlar va onlayn resurslarning til oʻrganuvchilar uchun yaratayotgan qulayliklari, motivatsiyani oshirishdagi roli, oʻqitishning individualizatsiyalashuvi va samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarning afzalliklari bilan bir qatorda ularni qoʻllashdagi muammolar va yechimlar ham muhokama etiladi. Tadqiqot natijalari til oʻqituvchilari va metodistlari uchun raqamli texnologiyalarni oʻquv jarayoniga integratsiya qilishning istiqbolli yoʻnalishlarini koʻrsatib beradi.