SHUKUR XOLMIRZAYEV IJODI VA ASARLARINING DUNYO MIQIYOSIDA O‘RGANILISHI VA TADQIQ QILINISHI. - Sattorova Sabohat Safarali qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada XX asr va undan keyingi davrda o‘zbek adabiyotida peyzaj janrida takrorlanmas asarlar yaratgan ijodkor Sh. Xolmirzayevning ijod yo‘li, asarlarining dunyo miqiyosida o‘rganilishi va tahlil qilinishi haqida tadqiqot olib boriladi. Maqolada nafaqat o‘zbek, balki, boshqa millat vakillarining adib asarlari yuzasidan qilgan ilmiy ishlarini ko‘rib chiqamiz.