ENDOMETRIOZ KASALLIGI BILAN OG‘RIGAN BEMORLARDA ZAMONAVIY TASHXISLASH VA DAVOLASH SAMARADORLIGI - Rixsiyeva Nazira Tohirovna; Yuldasheva Barnoxonim Maribjanovna; Halima Xudayberdiyeva (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tizesda Endometrioz kasalligining zamonaviy tashxislash va davolash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ultratovush tekshiruvi (UTT), magnit-rezonans tomografiya (MRT), laparoskopiya va biomarkerlar yordamida tashxislash samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, gormonal terapiya, jarrohlik usullari va qo‘shimcha davolash metodlarining natijalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, erta tashxis va kompleks yondashuv bemorlarning hayot sifatini sezilarli darajada, yaxshilaydi.1