O‘QUVCHILARDA ESSE YOZISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - Nuriyeva Saida Saparboy qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilar va mustaqil esse yozishni o‘rganuvchilar uchun zarur bo‘lgan nazariy ma’lumotlar berilgan.Insho va essening bir-biridan farqlanuvchi tomonlari yoritilgan.Esse turlari haqida ma’lumotlar ham mavjud bo‘lib,argumentli essening yozilish tartibi ketma-ketlikda batafsil bayon qilingan.Essening nechta qismdan tarkib topishi, hajmi, mazmuni, to‘g‘ri dalillar keltirish masalalari aniq yoritib berilgan.Shakl va mazmun jihatdan mukammal bo‘lgan esseni yozishga doir bir qator tavsiyalar keltirib o‘tilgan. Maqola so‘ngida argumentli essega namuna ham keltirilgan.