OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Norboboyeva Nigina (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi kunda ta’lim sohasida yangidan yangi o‘zgarishlar yuz bermoqda. Ayniqsa, maktab o‘quvchilarini har tomonlama kuchli salohiyatli qilish maqsadida ko‘plab davlatlarning ushbu sohadagi metodlari olib kirilmoqda. Yaratilayotgan yangi darsliklar yosh avlodning to‘rtta nutqiy ko‘nikmalarini birdaniga oshirishga qaratilgan bo‘lib, bu o‘z navbatida o‘z navbatida ijobiy natijalarga olib kelmoqda. Ushbu maqola maktab o‘quvchilarining og‘zaki nutq qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan bo‘lib, o‘zida bir necha masalalarni aks ettiradi.