O‘ZBEK TILI GRAMMATIK QURILISHINING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY QIYMATI - Abdurashidova Rayhona Otabek qizi; Qanoatova Nazokat (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tili grammatikasining asosiy bo‘limlari — morfologiya va sintaksis — nazariy jihatdan tahlil qilinadi. So‘z turkumlari, so‘z yasalishi, gap tuzilmalari va ularning amaliy qo‘llanilishi haqida fikr yuritiladi. Grammatik bilimlarning og‘zaki va yozma nutq madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.