MAKTABDAGI NIZOLAR VAQTIDA O‘QITUVCHILARNING RUHIY HOLATLARINI KORREKSIYA QILISHNING ZAMONAVIY PSIXOLOGIK USULLARI - Otaxonova O‘g‘iloy Alibekjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Bilamizki, pedagog faoliyatida psixologiyaning o‘rni beqiyosdir. Chunki har bir pedagog dars o‘tish jarayonida o‘quvchilarining individual psixologik xususiyatlarini bilishi, yangi mavzuni tushuntirayotganda ham umumpsixologik qonuniyatlarni hisobga olgan holda darsni tashkil etishi ta’limning sifatiga ijobiy ta’sir etadi.