MA`LUMOTLAR BAZASINI LOYIHALASH. MOHIYAT ALOQA DIAGRAMMASINI QURISH (ER MODELI) - Saidov Dilmurod Sayfullayevich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ma’lumotlar bazalarini loyihalash jarayonida ob’ektlar (entitiyalar), ularning atributlari va o‘zaro aloqalarini belgilash usullari yoritilgan. Maqolada ob’ektlar va atributlarni diagrammada qanday ko‘rsatish, shuningdek, ular orasidagi bog‘lanish turlarini (1:1, N:1, M:N) ifodalash uchun yo‘nalishli va yo‘nalishsiz chiziqlardan qanday foydalanilishi tushuntiriladi. Ushbu yondashuv ma’lumotlar bazasining konseptual modelini yaratishda samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.