HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHE’RLARIDA LIRIK KECHIMLAR VA BADIIY-TASVIRIY VOSITALAR UYG‘UNLIGI - Pardayeva Nodira Ro‘ziyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tahliliy maqola Halima Xudoyberdiyevaning “Dorilamon kunlar keldi...” nomli she’rining badiiy xususiyatlarini o‘rganadi. She’rda ona obrazi, tinchlik-osoyishtalik qadri, hayotga umid va shukrona tuyg‘ulari aks etishi tahlil qilinadi. Metafora, o‘xshatish, takror, murojaat kabi badiiy tasvir vositalarining she’r g‘oyasini ochib berishdagi roli ko‘rsatiladi. Maqola adabiyotshunoslar, talabalar va Halima Xudoyberdiyeva she’riyatiga qiziquvchilar uchun mo‘ljallangan.