O‘QUVCHILAR NUTQINI O‘STIRISH METODLARI - Askarova Miyasar Boltayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning nutqini rivojlantirish muhim masalalardan biridir. Til shunchaki aloqa vositasi bo‘lib qolmay, balki inson tafakkuri va dunyoqarashini ifodalovchi muhim vositadir. Nutq — bu insonning fikrini, tuyg‘ularini va bilimini boshqalarga yetkazish vositasidir. Shu sababli, maktabda o‘quvchilarning nutq madaniyatini rivojlantirish ustuvor vazifa hisoblanadi.