SHAXS SHAKILLANISHI VA IDENTITETLIKNING IJOBIY RIVOJLANISHIDA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING AHAMIYATI. - Salohiddinova Mushtariybegim Jo‘raxon qizi; Tojiboyeva Nodiraxon Tursunaliyevna. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada shaxs shakllanishi va identitetlik jarayonining zamonaviy jamiyatda qanday kechishi, bu jarayonda ommaviy axborot vositalarining tutgan o‘rni yoritilgan. OAVning yoshlar dunyoqarashi, qadriyatlari va ijtimoiy faolligini shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada OAVning axborot berish, ijobiy rol modellarini ko‘rsatish, milliy qadriyatlarni mustahkamlash hamda raqamli media vositalarining identitetlik rivojiga ta’siri misollar orqali ochib berilgan. Xulosa qismida esa ommaviy axborot vositalarining sog‘lom va ijobiy kontent yaratishdagi mas’uliyati ta’kidlanadi.