MATNNI O‘QIB TUSHUNISH VA MANTIQIY FIKRLASHNI MUSTAHKAMLASH. - Abduraximova Gulshoda (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada matnni oʻqib tushunish va mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning ahamiyati yoritilgan. Muallif oʻquvchilarda chuqur fikrlash va tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda matn bilan ishlashning o‘rni, samarali usullar va amaliy tavsiyalar haqida fikr bildiradi. Matnni to‘g‘ri anglash mantiqiy fikrlashning asosi sifatida ko‘rsatiladi hamda taʼlim jarayonida bu kompetensiyalarni shakllantirish muhimligi taʼkidlanadi.