ONA TILI DARSLARIDA QO‘SHMA GAPLARNI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH - Rahmatullayeva Fazilat (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ona tili ta’limida qo‘shma gaplarni o‘rgatish jarayonida interaktiv metodlardan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Interaktiv metodlar orqali o‘quvchilarning grammatik bilimlari chuqurlashadi, mustaqil fikrlash, muloqotga kirishish va fikrni izchil bayon eta olish ko‘nikmalari rivojlanadi. Maqolada qo‘shma gaplarning turlarini o‘rgatishda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan ayrim interaktiv usullar batafsil tavsiflangan va amaliy misollar asosida ularning afzalliklarini ko‘rsatilgan.