BOLALARNI MAKTABDAGI TA’LIM JARAYONIGA PSIXOLOGIK JIHATDAN TAYYORLASH: YANGI BOSHLOVCHI UCHUN – MUVAFFAQIYAT KALITI - Istatova Mohlaroyim Ravshan qizi; Fayzullayeva Dinora G’uzor qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada bolalarni maktabdagi taʼlim jarayoniga psixik jihatdan tayyorlashning ahamiyati yoritilgan. Bolaning maktabga tayyorligi nafaqat bilim darajasi, balki uning ruhiy barqarorligi, emotsional holati, ijtimoiy ko‘nikmalari va ta’limga bo‘lgan motivatsiyasi bilan bevosita bog‘liqdir. Maqolada amaliy tavsiyalar, muammolar tahlili va ularni hal etish yo‘llari keltirilgan.