OILAVIY ZOʻRAVONLIKNI OLDINI OLISHNING DOLZARB VAZIFALARI YOXUD AYOL RUHIYATINING BOLA TARBIYASIGA TAʼSIRI - Eraliyeva Rohat Sherboyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Ayollar va qizlarga nisbatan zo’ravonlik ayollar va qizlarga jismoniy, jinsiy yoki ruhiy zarar yetkazish yoki azob-uqubatlarga olib keladigan yoki olib kelishi mumkin bo’lgan har qanday jinsga asoslangan zo’ravonlik harakati, shu jumladan bunday xatti-harakatlar tahdidi, majburlash yoki o’zboshimchalik bilan ozodlikdan mahrum qilish, jamoat yoki shaxsiy hayotda sodir bo’ladimi. Ayollar va qizlarga nisbatan zo’ravonlik oilada yoki umumiy jamoada sodir bo’ladigan va davlat tomonidan sodir etilgan yoki kechirilgan jismoniy, jinsiy va psixologik zo’ravonliklarni o’z ichiga oladi, lekin ular bilan cheklanmaydi.