YOSHLARGA NISBATAN ZO’RAVONLIKNI OLDINI OLISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MASALALARI - Bo’ltakova Dilrabo Mustafoqulovna (Ustozlar uchun, 2025)
Bolalarga nisbatan zo’ravonlik ota-ona yoki tarbiyachining bolaga haqiqiy yoki potensial zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni o’z ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt o’tkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoat joylarida sodir bo’ladi. Bolalarga nisbatan zo’ravonlik va bolalarga nisbatan shafqatsiz munosabatda bo’lish atamalari ko’pincha bir-birining o’rnida ishlatiladi.