TA’LIMDA SUN’IY INTELLEKT: IMKONIYATLAR, MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Sattorova Xilola Turajonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) global ta’lim tizimini tubdan o‘zgartirmoqda. Ushbu maqolada SI texnologiyalarining o‘qitish va o‘rganish jarayonlariga integratsiyasi, ularning ta’limni shaxsiylashtirish, avtomatlashtirish va real vaqtli tahlil orqali rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada adaptiv o‘qitish, avtomatlashtirilgan baholash kabi pedagogik afzalliklar bilan birga, axloqiy me’yorlar, tenglik va o‘qituvchilik rolining o‘zgarishi kabi dolzarb muammolar ham muhokama qilinadi.