YARIMOʻTKAZGICHLARDA OPTIK PARAMETRLARNI O‘RGANISH METODIKASI - Normamatova Gulzebo Shuxrat qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqodda biz zaif magnit maydonining ta’sirida yarimo‘tkazgichli lazer nurining qutblanishiga ta’sirini o‘rganib chiqdik. Tatqiqotda S-2S turidagi yarimo‘tkazgichli lazeriga magnit maydon(70mT) perependikulyar ravishda qo‘yildi (o‘rnatildi) va biz yarimo‘tkazgichli lazer nurining qublanishini oz miqdorda o‘zgarish bo‘lgani kuzatildi. Ushbu tadqiqod bir qator laboratoriya tajribalarida nurlanish manbai sifatida yarimo‘tkazgichli lazerlarni turli xil ish rejimda muammosiz qo‘llash undan tashqari optik aloqa uzatish va malumotlarni o‘qish tizimi manbai sifatida ham foydalanish imkonini beradi.