MAGNIT DIPOL MOMENTLARI, ZARRACHANING SPINI VA KVANT HOLATLARI ORASIDAGI OʻTISH TEZLIKLARI - Sodiqova Mavluda; Satorova Ziyoda (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada leptonlar oilasiga kiruvchi zarrachalar, xususan, myuonlar, elektronlar, neytrinolar va tauonlarning fizik xossalari, magnit dipol momentlari, spini, hamda kuchsiz o‘zaro ta’sirlardagi rollari ko‘rib chiqilgan. Maqola zamonaviy zarrachalar fizikasi asosida leptonlarning strukturaviy va funksional ahamiyatini yoritishga xizmat qiladi.