KORREKSION GURUHDAGI O’QUVCHILARDA IJTIMOIY EMOTSIONAL RIVOJLANISH. - Gavhar Zokirova Habibullayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada korreksion guruhda tahsil olayotgan o‘quvchilarning ijtimoiy-emotsional rivojlanish xususiyatlari, bu jarayonga ta’sir etuvchi psixologik-pedagogik omillar hamda ta’lim muassasalarida samarali yondashuvlar yoritilgan. Ijtimoiy-emotsional rivojlanish bolaning atrofdagilar bilan muloqot qilish, his-tuyg‘ularni boshqarish, empatiya kabi jihatlarida namoyon bo‘lib, ayniqsa, maxsus ehtiyojli bolalarda bu rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash alohida e’tibor talab etadi. Maqolada zamonaviy metodlar asosida o‘tkazilgan kuzatuvlar va amaliy tadqiqotlar natijalari ham taqdim etilgan.