BOLA TARBIYASIDA OILANING O‘RNI VA MAKTAB BILAN HAMKORLIK MASALALARI - Islomova Xurshida Abduqaxxorovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada bola tarbiyasida oilaning muhim roli hamda maktab bilan samarali hamkorlik qilishning ahamiyati o‘rganilgan. Bola shaxs sifatida rivojlanishida oilaviy muhit, ota-ona tarbiyasi va ularning maktabdagi ta’lim jarayoniga faol jalb qilinishi katta ta’sir ko‘rsatadi. Maktab va oila o‘rtasidagi doimiy va samarali muloqot bolalarning ijtimoiy, psixologik va akademik rivojlanishini ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Maqolada oilaviy tarbiyaning nazariy asoslari, maktab-oila hamkorligining shakllari, shuningdek, hamkorlikda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan