BOLALAR KELAJAGIGA SALBIY TA’SIR ETUVCHI PSIXOLOGIK OMILLARNI BARTARAF ETISHNING DOLZARB MASALALARI - G‘ofurova Komila Hasan qizi; Abdisodiqov Shuxrat Absisodiqovich; Shodiyeva Barchinoy Esirgapovna (Ustozlar uchun, 2025)
Bolalik davrida boshdan kechirilgan travma, bolalar farovonligiga va ularning kelajakdagi xatti-harakatlariga kuchli ta’sir ko‘rsatar ekan. Bolalik davridagi travma, jumladan oilaviy zo‘ravonlik, tajovuzkorlik, e’tiborsizlik, ajralishlar yoki yaqin kishilarning o‘limi kabi voqealar bolaning ruhiy va jismoniy salomatligiga salbiy ta’sir qiladi.