BO’SH O’ZLASHTIRUVCHI O’QUVCHILAR BILAN ISHLASHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Ergasheva Sevara Normuminovna; Merxanova Lazzat Sansizbayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Bo’sh o’zlashtiruvchi o’quvchilar bilan ishlashda interfaol metodlardan foydalanish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Bo’sh o’zlashtiruvchi o’quvchilar deganda, o’zlashtirish darajasi past bo’lgan, mavzuni tushunishda qiyinchiliklarga duch keladigan, o’qish jarayonida ortda qolgan o’quvchilar tushuniladi. Bunday o’quvchilar bilan ishlashda an’anaviy o’qitish usullari ko’pincha yetarli natija bermaydi, chunki ular faqat passiv ravishda ma’lumot qabul qiladilar va mavzuni chuqur anglashga erisha olmaydilar. Shu sababli, interfaol metodlardan foydalanish orqali o’quvchilarning faolligini oshirish, ularni o’qishga qiziqtirish va mavzuni yaxshiroq o’zlashtirish imkonini yaratish zarur.