OʻQUVCHILARNING JISMONIY VA ESTETIK TARBIYASI - Nazarova Soliha Narzi qizi; Turayeva Zahroxon Ilhomovna; Salimova Marjona Abduraxim qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oʻquvchilarning jismoniy va estetik tarbiyasi jarayonlari tahlil qilingan. Jismoniy tarbiyaning sogʻlom avlodni shakllantirishdagi roli, estetik tarbiyaning badiiy did va ma’naviy qadriyatlarni rivojlantirishdagi oʻrni yoritilgan. Shuningdek, maktab ta’limida bu ikki tarbiya yoʻnalishini uygʻunlashtirishning ahamiyati va samarali usullari bayon etilgan. Maqolada o‘quvchilarda sog‘lom turmush tarzi va go‘zallikka intilish hissini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.