SUN’IY INTELLEKTNING BUGUNGI KUNDAGI TA’LIMGA TA’SIRI - Ubaydullayeva Nigina Bobursher qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining zamonaviy ta’lim sohasiga ta’siri tahlil qilingan. Unda SI asosida tashkil etilgan shaxsiylashtirilgan o‘qitish, avtomatlashtirilgan baholash, virtual o‘qituvchilar, til o‘rganish vositalari va ta’lim jarayonini monitoring qilish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, SI asosida ishlovchi tizimlarning afzalliklari, ularning o‘qituvchilarga va o‘quvchilarga ko‘rsatadigan yordamchi roli, interaktiv o‘rganish muhiti yaratishdagi o‘rni ham tahlil qilinadi. Maqolada sun’iy intellektdan ta’limda samarali va mas’uliyatli foydalanish zarurligi ta’kidlanadi.