SUN’IY INTELLEKT VA INSONIYAT KELAJAGI - Xamidjonova Dilnura Abdug‘ofurjon qizi; Anarkulova Zubayda Fayzullo qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va uning insoniyat kelajagiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Yozuvda sun’iy intellektning hozirgi va kelajakdagi imkoniyatlari, shuningdek, uning turli sohalarda qo‘llanilishi, jumladan, iqtisodiyot, tibbiyot, ta’lim, transport va boshqa muhim sohalardagi roli muhokama qilinadi. Maqolada SI rivojlanishining ijobiy va salbiy tomonlari tahlil etilib, insoniyat uchun qanday yangi imkoniyatlar ochishi va qaysi xavflarni keltirib chiqarishi mumkinligi haqida fikrlar ilgari suriladi.