C# VA BLAZOR TEXNOLOGIYASI YORDAMIDA VEB-ILOVALAR ISHLAB CHIQISH: SERVER VS WEBASSEMBLY MODELI SOLISHTIRUV TAHLILI - Jumaniyozov Boburbek Umidbek o'g'li; Xusainov Shixnazar Madaminovich (Ustozlar uchun, 2025)
Blazor — bu Microsoft tomonidan ishlab chiqilgan .NET asosidagi veb-ramka bo‘lib, u yordamida dasturchilar C# tilida to‘liq veb-ilovalar yaratishlari mumkin. Ushbu maqola Blazor texnologiyasining ikki asosiy modeli — Blazor Server va Blazor WebAssembly — o‘rtasidagi funksional, arxitektura va ishlash samaradorligi jihatidan tahliliy solishtiruvni o‘z ichiga oladi. Har ikki model real test ssenariylari asosida baholanadi: yuklanish tezligi, interfeys javob beruvchanligi, tarmoq bog‘liqligi, resurs ishlatilishi va foydalanuvchi tajribasi mezonlarida solishtiriladi.